Over Joost

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) bij Muziek & Technologie in de richting Compositie en Muziekproductie. Tijdens mijn afstuderen heb ik me gericht op de combinatie tussen Nederlandstalige teksten en muziek. Hoe zorg je er nou voor dat een van de twee niet de overhand krijgt?

Door mijn studie, maar ook door werkzaamheden en projecten hiernaast, heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van liedjes. Aansluitend ben ik ook liedjes gaan produceren, arrangeren en opnemen. Naast mijn compositorische praktijken heb ik me gericht op het onder de knie krijgen van traditionele folk instrumenten zoals akoestisch gitaar, 5-snarige banjo en ukelele. Muziek biedt me ontspanning en soms ook verwondering.

Sinds 2013 heb ik al op verschillende manieren en plekken lesgegeven in deze instrumenten. Een van de leuke aspecten van het lesgeven is de afwisseling en het lekker snel schakelen in energieën. Soms zit ik een half uur lang banjo rolls met een volwassen leerling te oefenen om me in de les erna met kinderen op Olifantje in het Bos te storten. Weer een half uur later behandel ik The Pixies op elektrische gitaar met een scholier. Mijn lessen hebben als groot doel het leren spelen van liedjes en daar dan vervolgens ook nog bij te zingen, of een andere zanger/ instrumentalist te begeleiden. De specifieke speeltechnieken die bij deze instrumenten horen wil ik heel graag overbrengen aan mijn leerlingen.