Contact
Heb je een vraag? Nog niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag verder!

Je kan eerst kijken bij de veel gestelde vragen op deze pagina, maar je kan ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

Contact

Stichting deMuziekFabriek Utrecht

Adres:
Bemuurde Weerd Oostzijde 13
3514 AN Utrecht

Heb je een vraag of wil je iets overleggen? Stuur ons een e-mail: info@demuziekfabriekutrecht.nl

Of bel ons van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 tot 17:00 op 030 – 227 0103.

Veelgestelde vragen

Wat is stichting deMuziekFabriek?
Je kan deMuziekFabriek zien als een docentencollectief. Gediplomeerde en gepassioneerde docenten werken samen aan goed muziekonderwijs. En samen organiseren ze allerlei leuke extra’s voor de leerlingen. De stichting heeft twee fabrieksdirecteuren en een bestuur.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op les?
Bij deMuziekFabriek kan je les nemen vanaf 1 jaar! Hiervoor hebben we de cursus Muziek op Schoot. Voor kinderen in groep 1 t/m 4 hebben we ook een cursus: Notenkrakers.
Vanaf 5 jaar kan je kind al een privé les viool volgen. Vanaf 6 jaar kan je ook les krijgen in piano, ukelele, gitaar en cello. Wij adviseren om kinderen jonger dan 6 jaar eerst een blok Notenkrakers (Algemene Muzikale Vorming, AMV) te laten volgen. Wil je kind eerder op les? Vraag een proefles aan om te kijken of privéles bij je kind past.

Kan ik als volwassene ook muziekles volgen aan deMuziekFabriek?Jazeker! Alle lessen kunnen gevolgd worden door volwassenen. Zowel privélessen als koor. Wie bieden ook cursussen speciaal voor volwassenen, zoals de de cursus Koor, het Strijkensemble, Vocal Group of ukelele (verschillende niveau’s).

Kan ik in termijnen betalen?

Het is mogelijk om het lesgeld van een jaar in 2 termijnen te betalen. Geef bij je aanmelding aan dat je wil betalen in termijnen.

Kan ik stoppen gedurende het lesjaar?
Een lesjaar waarbij je elke week of om de week les hebt, zorgt ervoor dat je je instrument echt goed leert spelen. De docent maakt een persoonlijk lesplan voor jou. We rekenen dan ook op je aanwezigheid.

Kan ik een proefles volgen voor een cursus?
Voor onze korte cursussen is het niet mogelijk om een proefles te volgen. Voor Notenkrakers en Muziek op Schoot organiseren we af en toe introductielessen. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Je kan wel een privé proefles aanvragen bij de docenten voor de cursussen voor volwassenen.
Bij inschrijving van een volledig lesjaar krijg je van ons de proefles cadeau.

Kan ik instromen in een cursus?
De cursussen vinden in groepsverband plaats. Om het vertrouwen en de groepsdynamiek te waarborgen is het niet mogelijk in te stromen in een cursus.

Wel kan je halverwege het jaar instromen voor privé lessen.

Waarom betaal ik inschrijfkosten?
We vragen onze leerlingen vanaf 4 jaar, eenmalig inschrijfkosten te betalen in de vorm van een bijdrage van € 10,00  (ex. btw). Daarna kan je zo veel lessen en cursussen volgen als je wilt. deMuziekFabriek werkt met een klein en hecht team en wil hoge lesgelden voorkomen.

Kan ik gebruik maken van de U-pas?
Ja! Per 01-03-2020 kan je gebruik maken van de U-pas.

Waarom worden tarieven exclusief BTW getoond?
Onderwijs aan leerlingen tot 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van BTW. Voor leerlingen boven de 21 jaar is belast met 21% BTW.

Wat is het verschil tussen een les en een cursus?
De lessen aan deMuziekFabriek worden verdeeld over een lesjaar van 36 weken. Het is mogelijk om wekelijks (36x) of om de week (18x) les te volgen. In verband met continuïteit raden wij jonge leerlingen aan wekelijks les te volgen.

Een cursus bestaat gemiddeld uit 11 weken. De exacte cursusdata per cursus zijn te vinden op onze website.

Hoe weet ik of er plek is?
Voor meer informatie kan je deMuziekFabriek bereiken via info@demuziekfabriekutrecht.nl of door het invullen van het aanmeldformulier. Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen. Voor cursussen kan onze administratie vaak al aangeven of er plek is. Aanvragen voor privélessen worden doorgestuurd aan de desbetreffende docent.

Wat doen jullie met mijn persoonsgegevens?
Dit lees je in onze privacy statement.

Als u uw e-mailadres en alle gerelateerde gegevens uit onze database wilt verwijderen, laat dan hier uw e-mailadres achter en u krijgt een mail met instructies.