Contact
Heb je een vraag? Nog niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag verder!

Je kan eerst kijken bij de veel gestelde vragen op deze pagina, maar je kan ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.


Contact

Stichting deMuziekFabriek Utrecht

Adres:
Bemuurde Weerd Oostzijde 13
3514 AN Utrecht

Heb je een vraag of wil je iets overleggen? Stuur ons een e-mail: info@demuziekfabriekutrecht.nl

Of bel ons van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 tot 17:00 op 030 – 227 0103.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je het antwoord op veelgestelde vragen. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor uitgebreide informatie

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op muziekles?
Bij deMuziekFabriek kan je les nemen vanaf 1 jaar! Hiervoor hebben we de cursus Muziek op Schoot. Voor kinderen in groep 1 t/m 4 hebben we de cursus: Notenkrakers en het Popkoor voor kinderen.
Vanaf 6 jaar kan je ook privé- en groepsles krijgen in piano, ukelele, gitaar en zang (vanaf 9 jaar). Wil je kind eerder op les? Stuur ons een mail zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Kan ik als volwassene ook muziekles volgen aan deMuziekFabriek?
Jazeker! Alle instrument– en zanglessen kunnen ook gevolgd worden door volwassenen. Daarnaast hebben wij voor volwassenen een Popkoor, Vocal-Group, Mamakoor en verschillende Ukelele cursussen.

Betalingsopties
Bij de betaling van privé-, groepslessen en een jaarcursus bestaat de keuze tussen betaling voor het hele jaar in één keer of maandelijkse automatische incasso. Betaling via automatische incasso vereist toestemming via een machtigingsformulier dat naar de leerling wordt gestuurd. Het totaalbedrag wordt verdeeld over maximaal 11 maanden met incasso rond de 1ste van elke maand.

De lesgelden voor een cursus worden gefactureerd met desbetreffende betalingsinformatie en kunnen via iDeal worden betaald of handmatig worden ingevoerd bij de desbetreffende bank.

Kan ik stoppen gedurende het lesjaar?
Privéles: voor de voortgang van de privélessen en de groei van de leerling, werkt deMuziekFabriek met 38 lesweken.Tussentijds opzeggen van lessen is mogelijk met inachtneming van een opzegtermijn van een maand + het resterende aantal lessen van de maand waarin je opzegt. Je ontvangt na de opzegging een eindafrekening voor het totaal aantal gevolgde lessen.
Groepsles: indien je je met een andere leerling aanmeldt voor het volgen van groepslessen (2-4 personen), draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid over de deelname van deze lessen. Tussentijds opzeggen kan alleen in overeenstemming met betreffende docent én mede-groepsgenoot(en) en met inachtneming van een opzegtermijn van een maand + het resterende aantal dagen van de maand waarin je opzegt.
Cursus: mocht een cursist gedurende de cursus toch willen stoppen, dan is er geen mogelijkheid tot restitutie van de resterende lessen. Het volledige cursusbedrag blijft geldend.
Jaarcursus: tussentijds opzeggen is mogelijk met inachtneming van een opzegtermijn van een maand + het resterende aantal lessen van de maand waarin je opzegt. Je ontvangt na de opzegging een eindafrekening voor het totaal aantal gevolgde lessen.

Kan ik een proefles volgen voor een cursus?
Bij privé-/groepslessen wordt altijd eerst een proefles ingepland. Deze wordt voor aanvang gefactureerd en is gratis bij voortzetting van de lessen. Bij voortzetting worden de kosten van de proefles verrekend.

Bij elke type cursus is de eerste les standaard een proefles. Deze wordt voor aanvang van de (jaar)cursus gefactureerd. De cursist dient binnen 3 dagen na de proefles per mail aan te geven wanneer toch wordt afgezien van de cursus. In dat geval wordt enkel de proefles in rekening gebracht.

Kan ik instromen bij een (jaar)cursus?
Ja, instromen bij een jaarcursus is bij voldoende plek mogelijk. In overleg met de docent is het mogelijk in te stromen bij een cursus (11 lessen of korter).  Bij instroming van een cursus wordt altijd 1 les extra gefactureerd naast het resterende aantal lessen. 

Kan ik gebruik maken van de U-pas?
Ja! Geef bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van je U-pas tegoed. Wij ontvangen per mail graag een kopie van voor- en achterzijde van de U-pas en de hoogte van het tegoed dat gebruikt mag worden.

Waarom worden tarieven exclusief BTW getoond?
Onderwijs aan leerlingen tot 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van BTW. Voor leerlingen boven de 21 jaar is belast met 21% BTW.

Wat is het verschil tussen een privé(groeps)les en een (jaar)cursus?
Een privé- of groepsles is een serie van 38 (bij wekelijks les) 19 weken (bij om de week les) die gedurende het hele seizoen worden gegeven. Bij privéles is er 1 leerling met 1 docent. Een groepsles bestaat uit 2 tot maximaal 4 deelnemers. 

Een cursus is een beperkte serie van lessen in groepsverband. Het exacte minimum en/of maximum aantal deelnemers verschilt per cursus. Een cursus kan op verschillende momenten in het jaar starten, en stopt automatisch na de laatste les.

Een jaarcursus is een reeks van minimaal 38 weken in groepsverband van minimaal 5 deelnemers die bij de start van het seizoen kan starten, en die automatisch stopt na de laatste les.

Hoe kan ik mijn aanmelden?
Aanmelden gebeurt uitsluitend via het aanmeldsysteem. Bij privé- en groepslessen kan de (toekomstige)leerling een proefles inplannen op de gewenste dag en tijd. Plaatsing voor een (jaar)cursus geschiedt ook door het invullen van het aanmeldsysteem. De (toekomstige)leerling ontvangt altijd een schriftelijke bevestiging (e-mail) voor deelname. Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen. Mocht de cursus of  het privéles rooster vol zitten, dan kan je op de wachtlijst worden geplaatst.

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Voor meer informatie kan je deMuziekFabriek bereiken via info@demuziekfabriekutrecht.nl

Wat doen jullie met mijn persoonsgegevens?
Dit lees je in onze privacy statement.

Als u uw e-mailadres en alle gerelateerde gegevens uit onze database wilt verwijderen, laat dan hier uw e-mailadres achter en u krijgt een mail met instructies.