Aha, dus de F met een kruis (F#) is eigenlijk gewoon een F hashtag?!  –  Jasper, toen 10 jaar

aanMelden ukelele les

Het ideale instrument!

Je zou de ukelele bijna omschrijven als het ideale instrument. Niet alleen omdat hij makkelijk is om mee te nemen, maar ook omdat hij vrij eenvoudig te bespelen is. Daarnaast kan vrijwel niemand zijn glimlachen inhouden bij de vrolijke klank die het instrument maakt, mits deze natuurlijk goed bespeeld wordt.
Met dit in het achterhoofd bieden wij ukelele-lessen aan. Deze worden per leerling, of per groepje van 2, 3 of 4 op maat aangepast. Dus mocht je al een instrument bespelen, of al ervaring hebben met de ukelele dan zullen we starten op jouw niveau. Ben je echter een volledige muzikale leek, dan zullen we gewoon bij het begin beginnen. We werken niet met een bestaande methode maar met losse, veelal bekende, liedjes die elke les een stukje moeilijker worden.
Je leert in eerste instantie akkoorden spelen, ritmes lezen of horen en daarnaast hoe je zelf liedjes op internet kan opzoeken en vervolgens op je ukelele kan spelen. Hierdoor ben je binnen no time in staat een groot deel van je favoriete liedjes ten gehore te brengen.
Mocht je de smaak dan te pakken hebben kunnen we ons op ingewikkeldere zaken gaan richten. Hierbij moet je denken aan zaken als tokkelen, toonladders, versieringen aan akkoorden toevoegen of bijvoorbeeld ingewikkelde ritmes spelen.
Op deMuziekFabriek hebben we verschillende prachtige ukeleles te koop. Vraag je docent ernaar in de les dan kan je ze meteen uitproberen.

Overige informatie

Lesduur:
30 minuten/ 45 minuten

Lesdag:
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Docenten:
Joost Oehler (maandag)
Rogier Steijaert (dinsdag & donderdag)
Menno Roymans (dinsdag)
Conny de Vries (maandag- en woensdagmiddag)

Op dit moment hebben we helaas geen tijden beschikbaar voor nieuwe leerlingen.

We zijn druk bezig met de planning voor na de zomervakantie. Stuur ons een mailtje als je op de wachtlijst wilt voor volgend seizoen (start eind augustus 2024).

Aanmelden proefles