Over Conny

Conny de Vries geeft sinds 2019 bij ons les. Ze geeft Muziek op Schootlessen op de maandag ochtend (uiteraard blijft ook Esther Muziek op Schoot geven) en ukelele-lessen aan kinderen. Ook geeft ze samenspel lessen voor kinderen op verschillende instrumenten. Het volledige aanbod vind je via de cursuspagina. Hieronder stelt ze zichzelf even voor.

Conny:
“Ik maak mijn hele leven al muziek, een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Mijn eerste muziekles was op de ukelele toen ik 6 was en daarna zijn er heel wat instrumenten bij gekomen; elektronisch orgel, gitaar, accordeon, piano, trombone, harp, djembe, blokfluit, contrabas maar de liefde voor de ukelele is altijd gebleven.

Na de middelbare school ben ik naar het Utrechts Conservatorium gegaan en daar heb ik Schoolmuziek/AMV gestudeerd. Met mijn eigen kinderen heb ik altijd van baby af aan muziek gemaakt en toen de derde naar school ging, ben ik de opleiding Docent Muziek op Schoot gaan doen. Het is elke keer weer een feestje om muziek te mogen maken met alle kinderen van klein tot groot.

Muziek maken kun je thuis in je kamer doen, maar op een podium staan en het spelen voor publiek geeft een kick. Regelmatig kun je mij vinden op een podium met muzikale meespeelvoorstellingen en sing-ins en dan zingen en dansen we samen en maken we met elkaar muziek. Daarnaast reis ik met Tamarix door heel Nederland en dan spelen we volksmuziek uit heel Europa van Ierland tot Roemeniƫ en van Italiƫ tot Noorwegen en dat swingt de pan uit, maar kan ook heel mooi en emotioneel zijn. Samen muziek maken is leuk om te doen en die ervaring wil ik ook de kinderen die les hebben op de Muziekfabriek geven.

Er zit dus altijd wel een melodietje in mijn hoofd en regelmatig ontstaat er zomaar ineens een nieuw liedje. Sinds een aantal jaar schrijf ik ze op en maak ik er muzikale prentenboeken van. Zo leuk dat ik naast muziek maken nu ook mijn creatieve ei kwijt kan met het maken van tekeningen en het schrijven van teksten met in de hoofdrol Klavertje Koe. Zij gaat altijd mee naar de Muziek op Schootlessen. Ze heeft al heel wat kinderen begroet en je kunt haar liedjes ook beluisteren op haar website www.klavertjekoe.nl

Er valt nog wel meer te vertellen over mezelf maar er moet nog wat overblijven om jullie te verrassen. Ik zie jullie graag in de Muziekfabriek in de wandelgangen, in de les, op het podium of wie weet in een muziekwinkel.”

Conny de Vries ukelele kinderen Utrecht deMuziekFabriek

"Ik speel ukelele, elektronisch orgel, gitaar, accordeon, piano, trombone, harp, djembe, blokfluit en contrabas."

~ Conny de Vries, docent bij deMuziekFabriek

Samen met Klavertje Koe, hier boven, geeft Conny Muziek op Schoot cursussen op de maandag.