Over Conny

Aan het Utrechts Conservatorium (HKU) heb ik Schoolmuziek/AMV gestudeerd en nadat mijn derde kind naar school ging ben ik de Post HBO-opleiding Docent Muziek op Schoot gaan doen. Sinds 2019 geef ik les bij de MuziekFabriek en heb leerlingen letterlijk zien groeien in lengte en ook in het muziek maken.

Conny de Vries ukelele kinderen Utrecht deMuziekFabriek

Ik kreeg zelf mijn eerste muziekles op de ukelele toen ik 6 was en daarna zijn er heel wat instrumenten bij gekomen, zoals o.a. accordeon, piano, trombone, harp, contrabas, basgitaar en viool. De liefde voor de ukelele is echter altijd gebleven. Nu ik zelf les geef vind ik het enorm leuk om iedereen blij weer naar huis te zien gaan, vol met nieuwe ideeën en muzikale vaardigheden. Door in te spelen op vragen, ideeën, verhalen en emoties van de leerlingen is geen les hetzelfde en wordt muziek maken op ieder zijn eigen niveau een feestje.

Regelmatig kun je mij vinden op podia met muzikale meespeelvoorstellingen en sing-ins. Daar zingen en dansen we samen en maken we muziek met elkaar. Daarnaast reis ik met Tamarix door Nederland en spelen we volksmuziek uit heel Europa in musea, bibliotheken, bij feestjes en ook in verzorgingshuizen voor bejaarden. Dat swingt de pan uit, maar kan ook heel mooi en emotioneel zijn.

Samen muziek maken is leuk om te doen en die ervaring wil ik ook graag overbrengen op kinderen. Sinds een aantal jaren maak ik van mijn eigen liedjes muzikale prentenboeken. Erg leuk dat ik naast muziek maken ook mijn creatieve ei kwijt kan met het maken van tekeningen en het schrijven van teksten, met in de hoofdrol Klavertje Koe. Zij gaat altijd mee naar de Muziek op Schootlessen en heeft al heel wat kinderen begroet. Je kunt haar liedjes ook beluisteren op de website van Klavertje Koe.

Cursussen en lessen die ik geef bij deMuziekFabriek:

Muziek op Schoot 1+ – Kinderen

Ukelele 4+ – Kinderen