over Erik

Ik ben Erik van Otterdijk en ben piano- en keyboarddocent bij deMuziekFabriek. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Daarna heb ik mijn studie een vervolg gegeven met de opleiding Popmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam (AHK). Hier ben ik inmiddels ook afgestudeerd en heb mezelf ontwikkeld tot toetsenist en producer.

Met mijn achtergrond help ik je als docent natuurlijk graag bij pop-piano, maar ik kijk vanzelfsprekend ook verder dan dat. Bij mijn lessen kan alles aan bod komen en kan je bijvoorbeeld ook kennis maken met synthesizers, orgels, elektrische piano’s en meer! Mijn doel is vooral om te kijken wat leerlingen leuk vinden en hen daarin te begeleiden. Als docent wil ik graag samen ontdekken waarin je wilt groeien en verder ontwikkelen waarmee je misschien zelf al bezig bent. Ik haal er veel energie uit dat ik elke les iemand naar huis stuur die weer nieuwe dingen geleerd heeft.

Naast docent bij deMuziekFabriek ben ik actief in meerdere acts zoals L O M I ⅃ en Mariposa. Voor deze acts produceer ik niet alleen maar speel ik zelf ook live mee. Daarnaast kun je me ook regelmatig op het podium tegenkomen met andere bands. Omdat ik inmiddels veel ervaring heb met het zelf schrijven van nummers kan ik je ook hiermee zeker helpen.