Pianoles Utrecht Eva Dekker pianoles bij deMuziekFabriek

Over Eva

Mijn naam is Eva en ik maak al muziek zolang ik me kan herinneren. Ik kan mijn gevoel er in kwijt. Muziek kan dingen uitdrukken die je niet met woorden kan. Het begon allemaal met piano spelen, waarin ik les kreeg sinds ik een jaar of 7 was. Ik heb daarbij les gehad in veel verschillende muziekstijlen. Een aantal jaren later ben ik ook gitaar gaan spelen, zingen en drummen. De piano is wel het instrument waar ik me het meest bij thuis voel. Dit is ook de reden dat ik ben begonnen met de vooropleiding Klassieke Muziek Piano aan het Utrechts Conservatorium (HKU).

In 2014 ben ik de opleiding Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium (HKU) gaan doen. Hierbij heb ik ervaring opgedaan met veel verschillende kanten van het overbrengen van muziek: van een musical voorstelling maken met groep 7 en 8 van een basisschool tot het dirigeren van een orkest. Tijdens mijn opleiding ben ik er al snel achter gekomen hoe leuk het kan zijn om je muzikale passie te delen met anderen. Het is fantastisch om te zien dat mensen zo blij worden van muziek maken en dat ik ze daarbij kan helpen. Ik heb gemerkt dat ik daarin echt iets te bieden heb.

Sinds het begin van mijn conservatoriumtijd ben ik dan ook begonnen met het geven van privé pianoles aan mensen van verschillende leeftijden en niveaus. Ik pas daarbij mijn lessen aan aan het niveau en de behoefte van de individuele leerling. Stukken arrangeren is ook iets dat ik heel leuk vind. Als een leerling bijvoorbeeld een liedje wil leren maar het origineel te moeilijk voor diegene is, maak ik vaak een arrangement dat past bij het niveau van de leerling. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen kunnen groeien in de muziekles: als muzikant maar ook als mens. Verder vind ik het ook leuk om koren en zangers/zangeressen te begeleiden op piano.