Over Anne

Als kind raakte ik al onder de indruk van de piano- en zangkunsten van mijn zussen en moeder. Na een jaar blokfluitles mocht ik op pianoles en was meteen verkocht. Ik ging zingen en later ook pianospelen bij het kinderkoor dat onder leiding stond van mijn moeder, en ik ging op zangles. Ook begon ik met mijn broer en zussen een band waarmee we vooral lichte, meerstemmige muziek maakten.

Na de middelbare school ben ik de opleiding Docent Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gaan volgen, en heb ik als keuzevak piano gekozen. Daar ontdekte ik hoe leuk ik dirigeren vond, net als mijn moeder en opa dat ook deden. Al snel werd ik dirigent bij vrouwenkoor Vocal Venture in Utrecht en ook bij vocal group Nomen.

Bij deMuziekFabriek geeft ik pianoles en dirigeer ik ook natuurlijk. Ik vind het leuk om leerlingen te kunnen inspireren en te laten ervaren hoe mooi muziek kan zijn, zo heb ik dat ook als kind ervaren. Mijn pianoleerlingen mogen vaak eigen repertoire kiezen en leren samen muziek maken op een manier waar plezier en groei samengaat. Het is mooi aan die groei bij te dragen en soms zelfs het kwartje te horen vallen. Stiekem vind ik zelf drummen ook heel erg leuk en een nieuw instrument leren spelen helpt ook om mijn leerlingen nog beter te begrijpen.