Over Anja

Op mijn 7e kreeg ik mijn eerste AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) op de muziekschool in Harderwijk. Na 2 jaar mocht ik op pianoles en hoewel ik muziek fantastisch vond, koos ik toch voor de PABO. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als groepsleerkracht in het Basisonderwijs en het Speciaal Basisonderwijs besloot ik in de avonduren de opleiding Docent Muziek te gaan doen.

Na het behalen van mijn diploma kon ik al snel als AMV-docent aan de gang op mijn oude muziekschool in Harderwijk. Mijn pianojuf van destijds werd zo mijn collega! Op deze muziekschool was veel aandacht voor Muziek in het Basisonderwijs, dus we gingen speciale lessenseries maken met muziek, theater en poppen. Ondertussen was ik me ook gaan bekwamen in het dirigeren, haalde mijn diploma orkestdirectie, en sindsdien sta ik nog altijd wekelijks voor Het Huisorkest, het leukste studentenorkest van Utrecht.

Omdat ik in de ban was geraakt van muziek en poppenspel besloot ik de muziekschool te verlaten en een eigen bedrijf op te richten: Denemo Producties. Ik specialiseerde me in het ontwikkelen van meespeel-projecten voor kleuters, waar poppenspel, liedjes zingen en het bespelen van ritme-instrumenten samen komen in een eindvoorstelling. Hiermee bezoek ik wekelijks de basisscholen in Zeewolde.

Een aantal jaar geleden heb ik ook de opleiding Muziek op Schoot (MOS) afgerond. Tijdens mijn MOS-lessen ben ik altijd in gezelschap van Fred de Muis (zie foto). Hiernaast maak ik samen met MOS-docent Conny ook speciale muziektheatervoorstellingen voor deze leeftijdsgroep, bijvoorbeeld voor de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. Verder speel ik zelf graag in verschillende muziekgezelschappen: saxofoon in Saxofoontrio ‘Taai Hout’, viool in Strijkkwartet ‘Hoe verder van’ en altviool in het VUSO.

Cursussen die ik geef bij deMuziekFabriek:

Muziek op Schoot