Muziekles in Kockengen
Kom je weer muziek maken? Na de zomervakantie starten er weer nieuwe muzieklessen!


Muziekles in Kockengen (Algemene Muzikale Vorming)

Over de cursus
Spelen met muziek is de beste muzikale kennismaking die er is! Het ontdekken van muziek en het plezier dat je ermee kunt hebben staat centraal in deze cursus. Op een speelse manier gaan de kinderen aan de slag met veel nieuwe liedjes, kringspelen, bewegen, dansen,  en spelen op instrumenten zoals de belletjes, boomwhackers, schudeieren, en nog veel meer. Af en toe komen er ook ‘grotere’ instrumenten langs die ze kunnen bewonderen en uitproberen zoals de accordeon, gitaar, piano en mandoline

Voor groep 5/6/7 ligt er naast deze aspecten meer nadruk op het kennismaken met do, re mi, gehoortraining, ritmetaal, het lezen van noten en grafische notatie, basis meerstemmigheid, wereldmuziek(muziek uit andere culturen) en het zingen in andere talen. Dit is dus een mooi vervolg op een eerdere cursus of als aanvulling op de muzieklessen op school.

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en (school)klas.
Groep 1 = kinderen uit groep 1/2
Groep 2 = kinderen uit groep 3/4
Groep 3 = kinderen uit groep 5/6/7

Over de docent
Emma geeft al jaren muziekles op de basisschool en heeft daarnaast een poppentheater. Het jonge kind is haar favoriete doelgroep, en af en toe reizen er ook wat poppen en knuffels mee vanuit haar theater naar de muziekles! Ze is gespecialiseerd in de Kodály filosofie, waar op een speelse manier en d.m.v. veel zingen en bewegen de muziek wordt beleefd.

Ze speelt zelf o.a. piano, accordeon, gitaar, mandoline, ukelele en draailier en zal deze af en toe ook inzetten tijdens de lessen.

Overige informatie

Seizoen 2024 – 2025

Les data blok 1
23(proefles) en 30 september, 7, 14, 21 oktober 4, 11, 18, 25 november, 2 december(presentatie)

Lesdag en tijd

groep 1: maandag van 14:30 – 15:15 (groep 1/2)
groep 2: maandag van 15:15 – 16:00 (groep 3/4)
groep 3: maandag van 16:00 – 16:45 (groep 5/6)

Locatie
Schoolgebouw Wereldkidz Kockenest, Drie Stammenweg 2 in Kockengen

Docent
Emma van Dobben

Kosten
€100,- voor 10 lessen.
Betalen via U-pas is ook mogelijk

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven!

Mocht je na de proefles toch besluiten om niet door te gaan met de cursus? Laat het dan binnen 3 dagen aan onze administratie weten. Dan ontvang je alleen een factuur voor de losse proefles (€10,-)

En staat de cursus van jouw voorkeur niet meer tussen de inschrijvingen? Dan zit de groep al vol. Stuur ons dan een mailtje, dan plaatsen we je sowieso op de wachtlijst en ontvang je een berichtje als er (bijv. na de proefles) toch een plekje vrij is gekomen!