Muziekles in Kockengen
Vanaf september 2023 gaan de muzieklessen in Kockengen van start! Hier vind je binnenkort meer informatie over de cursus, inschrijving en natuurlijk over de docent.


Muziekles in Kockengen

Over de cursus
Spelen met muziek is de beste muzikale kennismaking die er is! Het ontdekken van muziek en het plezier dat je ermee kunt hebben staat centraal in deze cursus. Op een speelse manier gaan de kinderen aan de slag met veel nieuwe liedjes, kringspelen, bewegen en dansen, kennismaken met do, re, mi en ritmetaal en spelen op instrumenten zoals de belletjes, boomwhackers, schudeieren, en nog veel meer.
Af en toe komen er ook ‘grotere’ instrumenten langs die ze kunnen bewonderen en uitproberen zoals de accordeon, gitaar, viool en mandoline.

We leren traditionele Nederlandse liedjes maar ook liedjes uit andere culturen.
Op een speelse manier d.m.v. veel zingen, bewegen en spelen behandelen we muzikale tegenstellingen als hard – zacht, snel -langzaam en hoog – laag.

Je hoeft nog geen ervaring te hebben met muziekles.
Deze AMV* lessen zijn een goede voorbereiding om te kijken welk instrument bij je past!

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en (school)klas.
Groep 1 = kinderen uit groep 1/2
Groep 2 = kinderen uit groep 3/4
Groep 3 = kinderen uit groep 5/6
Qua opbouw zijn de groepen redelijk gelijk, en wordt de les uiteraard volledig aangepast op het ontwikkelingsniveau van de kinderen.

*AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming

Over de docent
Emma geeft al jaren muziekles op de basisschool en heeft daarnaast een poppentheater. Het jonge kind is haar favoriete doelgroep, en af en toe reizen er ook wat poppen en knuffels mee vanuit haar theater naar de muziekles! Ze is gespecialiseerd in de Kodály filosofie, waar op een speelse manier en d.m.v. veel zingen en bewegen de muziek wordt beleefd.

Ze speelt zelf o.a. piano, accordeon, gitaar, mandoline, ukelele en draailier en zal deze af en toe ook inzetten tijdens de lessen.

Overige informatie

Seizoen 2023 – 2024

Les data blok 1
25 september (proefles), 2, 9, 23, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december 2023, 8, 15, 22, 29 januari 2024

Lesdag en tijd

Geen plek meer beschikbaar op dit moment. Stuur ons een mailtje zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen
groep 1: maandag van 14:30 – 15:15 (groep 1/2)
groep 2: maandag van 15:15 – 16:00 (groep 3/4) VOL
groep 3: maandag van 16:00 – 16:45 (groep 5/6) VOL

Locatie
Schoolgebouw Wereldkidz Kockenest, Drie Stammenweg 2 in Kockengen

Docent
Emma van Dobben

Kosten
€150,- voor 15 lessen. De proefles is gratis bij deelname aan de cursus
Betalen via U-pas is ook mogelijk

Inschrijven
Inschrijflink groep 1 
Inschrijflink groep 2

Mocht je na de proefles toch besluiten om niet door te gaan met de cursus? Laat het dan binnen 3 dagen aan onze administratie weten. Dan ontvang je alleen een factuur voor de losse proefles (€10,-)

En staat de cursus van jouw voorkeur niet meer tussen de inschrijvingen? Dan zit de groep al vol. Stuur ons dan een mailtje, dan plaatsen we je sowieso op de wachtlijst en ontvang je een berichtje als er (bijv. na de proefles) toch een plekje vrij is gekomen!