Over Wendy

Zingen, muziek maken en dansen. Dat deed ik het liefst toen ik jong was. De stap naar het professionaliseren in muziek ging met een omweg: na een opleiding en werk in Culturele en MaatschappelijkeVorming (Social Work), liedjes schrijven, optreden en steeds meer instrumenten leren bespelen, maakte ik in 2009 de stap naar het Utrechts Conservatorium (HKU), opleiding Docent Muziek met als bijvakken zang en gitaar.

Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium ging het iets teveel over techniek en theorie naar mijn zin, dus na het behalen van mijn diploma volgde ik een cursus ‘stembevrijding’ om de oordelen over muziek weer los te laten en de expressieve vorm van muziek te hervinden. Momenteel volg ik de post-HBO opleiding Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam, waarbij ik nieuwe technieken leer voor het leiden van vocal groups. Ook volg ik nog een korte cursus CVT (Complete Vocal Technique).

Tot 2020 zong ik in de Swing Jazz band The Ninth Bar, waarmee we optraden op social Lindyhop dances (dansstijl uit de jaren 30). Naast zingen heb ik ook een voorliefde voor bodypercussie, en vorm ik samen met twee anderen Bodypercussie.nl. Samen schreven we ook het boek ‘Bodypercussie: grooven met groepen’ dat in september 2022 verscheen. Waar bodypercussie aanvankelijk gaat over trommelen op je lichaam, gaat het wat mij betreft over meer: lichaamsbewustzijn, beweging, samenhorigheid en embodied leren van muziek.

Cursussen die ik geef bij deMuziekFabriek:

Vocal Group – Volwassenen