over sanne

Ik ben Sanne, een zingende Friezin. In Amsterdam heb ik gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie (voor musical en muziektheater) en ben daar in 2009 afgestudeerd. Daarna heb ik de opleiding zang aan het Utrechts Conservatorium (HKU) gevolgd en in 2014 mijn Bachelor gehaald. Tijdens mijn studies werkte ik fulltime als jazz- en popzangeres in verschillende commerciële bands. Daarnaast heeft wereldmuziek ook mijn interesse en stond ik met Three-ality in 2009 in het tv-programma De Wereld Draait Door.

In 2016 richtte ik mijn eigen band op en onder de artiestennaam ‘Senna Black’ heb ik mijn eigen geschreven, door Blues en Country geïnspireerde, EP ‘The Recordings of Senna Black’ uitgebracht. Sindsdien schrijf ik niet alleen voor mijzelf maar ook voor andere (bekende) Nederlandse artiesten zoals Ruth Jacott en The Voice finaliste Patricia van Haastrecht. Ook zing ik backing vocals bij de succesvolle tribute band Pink Floyd Project en heb daarmee in de grotere theaters van Nederland, Duitsland en België gestaan.Iik hou van jazz snabbels tijdens de kerst en zing op bruiloften in de zomer. Daarnaast ben ik ook nog muziekjuf op een basisschool.

Ik zing, doceer en arrangeer non-stop en kan mezelf wel een veelzijdige zangdocent noemen die met veel plezier en passie lesgeeft. Muziek vervult mijn dagelijkse leven. Zonder muziek kan ik niet bestaan. Plezier en zelfvertrouwen staan bij mij voorop, of je nou een beginnend zanger bent, gevorderd, jong of oud. Ik leer je graag het beste uit jezelf en je stem te halen.

Cursussen die ik geef bij deMuziekFabriek:

Popkoor voor kinderen 5+ – Kinderen

Popkoor – Volwassenen