over eva

De Zuid-Limburgse Eva Kieboom studeert in 2003 af aan het Utrechts Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus Zang Lichte Muziek. Sinds 1997 woonachtig in Utrecht is haar ‘zachte g’ zo goed als verdwenen. Ze speelt tijdens haar studietijd in verschillende bands waarmee ze door Nigeria en Kenia tourt. In 2002 richt ze haar eigen band op onder de naam Sensuàl.

De muziek van de band is Braziliaans-Portugeestalig en een mix van jazz, pop en wereldmuziek. De band tourt door Indonesië, speelt op alle grote jazzfestivals van Nederland (o.a. North Sea Jazz in 2005, 2008 en 2011 ) en staat ieder seizoen met een eigen programma in de theaters. Met drie uitgebrachte albums, waarvan er een bekroond is met een Edison Award (‘Salve’ in 2008), en tal van concerten heeft Sensuàl een geweldige reputatie opgebouwd binnen de jazzscene van Nederland.

Hiernaast is Eva projectmatig werkzaam als zangeres voor studiowerk als voice-over en bij concertprojecten van bijvoorbeeld Masterpeace (internationaal vredesinititatief) en Het Parool onder leiding van Leo Blokhuis (o.a. Tribute to Tapestry – Carol King, de Hitklup) in Paradiso, Amsterdam.

Naast haar werk als zangeres werkt ze sinds 2003 als zangdocente lichte muziek privé bij cultureel centrum Parnassos, onderdeel van de Universiteit Utrecht, waar ze een dag per week lesgeeft. Op deMuziekFabriek geeft Eva twee dagen per week met veel passie en plezier zangles aan zowel jongeren als volwassenen.

Wil je les van Eva? 
Volg privé- of duoles zang op maandag of woensdag.