ukelele voor gevorderden

Speel je al een tijdje ukelele, of heb je de cursus ‘ukelele voor beginners’ gevolgd? En zou je graag nog beter worden op de ukelele? Dan is de cursus ‘ukulele voor gevorderden’ precies wat je zoekt!

In de cursus ‘ukelele voor gevorderden’ gaan we aan de slag met een aantal nieuwe technieken voor de linker- en rechterhand. Zo zullen we aan de slag gaan met barré-akkoorden, het spelen van melodieën, tokkelen, het spelen met een plectrum en behandelen we nieuwe ritmes en slagpatronen, met onder andere de ‘chunk’. Na deze cursus zul je in staat zijn om complexere liedjes zelf uit te zoeken en te spelen. Om je hierbij te helpen zullen we naast technieken ook de theorie achter de muziek uitleggen. Hierdoor zul je de muziek nog beter gaan begrijpen en kun je leren hoe je je eigen repertoire kunt uitschrijven.

Al deze aspecten gaan we behandelen aan de hand van liedjes, zodat je meteen kunt toepassen wat je leert. Per les zullen we minimaal één nieuw liedje uitdelen en spelen. Deze liedjes zijn voor veel mensen bekend. We voorzien bijna alle liedjes van de songtekst zodat je deze ook kunt zingen.

Als je wilt deelnemen aan deze cursus verwachten we dat je een aantal dingen beheerst. Denk hierbij aan een aantal basis akkoorden (bijv. C, F, G, Am, Dm, C7, F7, G7) en een aantal slagjes (o.a. de Island- en Countrystrum). Als je deze akkoorden vloeiend kunt spelen met een slagpatroon, dan is dat een mooi begin voor de cursus.

Ben je benieuwd of deze of de beginners cursus meer bij je past? Stuur ons een e-mail, we denken graag met je mee!

overige informatie

Les data
In seizoen 2018/2019 bieden wij in blok 3 een 9-weekse groepsles ( 2 of 3 personen) van 30 min.

Docent
Joost Oehler

Kosten
9 lessen € 144,00 (ex. btw)

Lestijd
dinsdag 21:00 – 21:30

Locatie
Podium Oost

Aanmelden
kan via het aanmeldingsformulier op onze website

cursusdata 2018 - 2019

Kerstcursus
26 november, 3,10 december 2018

Blok 3
8, 15 april, 13, 20, 27 mei, 3, 17, 24 juni, 1 juli 2019
Zomerfestival zondag 7 juli

In seizoen 2018/2019 wordt deze cursus alleen in blok 3 aangebonden. In blok 1 & 2 kan je lekker blijven spelen door je aan te melden voor Ukelele voor Beginners II.