Vacature penningmeester
We zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester


Lees hier de volledige vacature tekst

Stichting deMuziekFabriek, zoekt per direct een nieuwe penningmeester voor haar bestuur!

Missie
deMuziekFabriek is dé plek voor muziekeducatie in Utrecht. Wij streven ernaar iedereen op maat en met plezier muziek te laten maken. Sinds 8 jaar bedienen wij met veel enthousiasme een selectief aanbod aan een brede doelgroep en zijn hiermee de grootste kleine muziekschool van Utrecht. Iedereen van 1 tot 99 jaar kan hier muziek komen maken.  

Wie zijn wij
Ons gedreven management team bestaat uit de oprichters en docenten Eva Kieboom en Esther Pantekoek (die samen de directie vormen) en docent Rogier Steijaert. Voor de administratie krijgen wij externe ondersteuning. Een team van 14 docenten werkt als ZZP’er samen met deMuziekFabriek. Onze docenten zijn professioneel en blijven leren op ambachts- en didactisch niveau. Ze zijn allrounders op hun instrument maar hebben ook ieder hun eigen muzikale voorkeur en specialisme. Onze docenten zien per leerling de mogelijkheden en beschikken over een groot inlevingsvermogen. Ze zijn partner in de ontwikkeling van een leerling.

Naast de reguliere muzieklessen (bestaande uit gitaar, piano, ukelele en zanglessen) biedt deMuziekFabriek lessen in groepsverband voor kinderen en volwassenen. ( o.a.: ukelele- en zangcursussen en ouder & kind lessen in de vorm van Muziek op Schoot) Hiernaast heeft deMuziekFabriek specialisme in huis voor het bieden van ondersteuning aan amateurs en (semi-) professionals ter voorbereiding van audities en vervolgopleidingen.

Aanvullend heeft zij ervaringsdeskundigheid in huis op het gebied van muziektherapie. Welke we inzetten bij muzieklessen voor mensen met een beperking.

Functieprofiel
De penningmeester: 

  • kan op een energieke, frisse manier en met voldoende eigen invulling de rol van penningmeester bij deMuziekFabriek dragen 
  • heeft kennis, ervaring en inzicht in financiële processen. De voorkeur gaat uit naar iemand met een financieel-economische achtergrond opleiding en/of professionele ervaring op dat gebied; 
  • heeft hart voor muziek en educatie en voelt zich thuis in de huidige culturele (educatie) sector 
  • heeft bij voorkeur bestuurlijke ervaring
  • spreekt de taal van de boekhouder
  • heeft bij voorkeur affiniteit met financieel beleid binnen de Utrechtse cultuureducatie sector
  • werkt graag samen, is communicatief vaardig en heeft een open houding.

Taken
De penningmeester zorgt ervoor dat het bestuur als geheel zowel scherp terugblikt als vooruitkijkt in financiële zin. Hij/zij doet dit in dialoog met de directie. 

De penningmeester controleert de financiële rapportages en adviseert het bestuur hierover, fungeert als klankbord van de directie en geeft samen met andere bestuursleden advies bij financieel-strategische besluitvorming en budgettering. Een kritische blik op kansrijke nieuwe inkomstenstromen en gerichte advisering bij financiering zijn daarbij zeer welkom. 

deMuziekFabriek vraagt van haar bestuur naast een adviserende ook een actieve rol in het uitdragen van haar missie/visie en zoekt een bestuurslid die zich hierin herkent. 

Het bestuur vergadert ongeveer vijf keer per jaar (in de avond). Gemiddeld wordt er een inzet van ca. 5 tot 7 uur per maand verwacht. Ter voorbereiding van- en aanwezigheid bij vergaderingen en voor overleg met de directie. deMuziekFabriek kent geen vergoeding voor bestuurstaken maar biedt jaarlijks een korting van 25% op een muziekles naar keuze. Bij de selectieprocedure houden we rekening met voldoende diversiteit in het bestuur.

De dagelijkse uitvoering van het beleid ligt bij de directie. Het MT van deMuziekFabriek is verantwoordelijk voor de financiële administratie, financiële rapportages en de salarisadministratie. De financiële administratie wordt jaarlijks gecontroleerd door een externe boekhouder.

Herken je jezelf in de functieomschrijving en word je enthousiast om deMuziekFabriek te ondersteunen? Laat weten wat je voor ons kunt en wilt betekenen. We ontvangen graag je motivatiebrief en CV via info@demuziekfabriekutrecht.n
Reageren kan tot en met 7 april 2021.

Voor vragen over het profiel en/of de procedure kan per e-mail contact opnemen met Esther Pantekoek: estherdemuziekfabriekutrecht@gmail.com