vacature bestuursvoorzitter
Vanwege het vertrek van onze huidige bestuursvoorzitter, na beëindiging van de termijn van 4 jaar, zijn we op korte termijn op zoek naar een bestuursvoorzitter m/v om de bestuursactiviteiten van stichting deMuziekFabriek te organiseren en te leiden. 


Vacature bestuursvoorzitter

deMuziekFabriek is de grootste kleine muziekschool van Utrecht, gevestigd in Utrecht Oost. Een team van gemotiveerde docenten begeleidt leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling waarbij muziek middel én doel is. Bij deMuziekFabriek kun je terecht vanaf je eerste levensjaar tot en met je oude dag. Iedereen is welkom! deMuziekFabriek staat op een positieve manier midden in de samenleving.

De stichting maakt momenteel een transitie door. In plaats van uitbreiding, willen we ons de komende jaren richten op het zo optimaal mogelijk benutten van onze expertises. En daardoor een gestroomlijnde en behapbare organisatie realiseren. We zullen ons meer gaan specialiseren op bepaalde instrumenten en doelgroepen. We koesteren wat we hebben en op basis daarvan delen we zo veel mogelijk binnen onze wijk (Utrecht Oost) en in de rest van de stad. deMuziekFabriek wordt een sharing community. Eigentijds en zelfstandig.

Vanwege het vertrek van onze huidige bestuursvoorzitter, na beëindiging van de termijn van 4 jaar, zijn we op korte termijn op zoek naar een

bestuursvoorzitter m/v

om de bestuursactiviteiten van stichting deMuziekFabriek te organiseren en te leiden.

Het stichtingsbestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De dagelijkse leiding van deMuziekFabriek is in handen van de tweekoppige directie: Eva Kieboom en Esther Pantekoek. In nauwe samenwerking met de beide directeuren buigt het bestuur zich momenteel over het actualiseren van het bestuursmodel, het definiëren van bestuurlijke taken en het ontwikkelen van een comfortabele bestuurscultuur. deMuziekFabriek heeft behoefte aan een gedreven leider met visie en ervaring en sterke affiniteit met (muziek)cultuur en educatie.

Bestuurlijke taken:

  • actualiseren en bewaken van statuten
  • leidinggeven aan het bestuur en het coördineren (van bestuurlijke taken)
  • voorbereiden en voorzitten van minimaal 6 bestuursvergadering per jaar
  • inspireren van bestuursleden én directie
  • adviseren en begeleiden van directie bij transitieproces
  • representeren van deMuziekFabriek naar buiten toe

De functie is onbezoldigd en kent een zittingstermijn van vier jaar. Het bestuur vergadert minimaal zes keer per jaar. De tijdsbelasting schatten we in op ca. 8 tot 10 uur per maand. Bij de selectieprocedure houden we rekening met voldoende diversiteit in het bestuur.

Beschik je over bovenstaande capaciteiten en ben je enthousiast om stichting deMuziekFabriek naar een hoger plan te tillen? Laat ons weten wat je voor ons kunt en wilt betekenen. We horen het graag via info@demuziekfabriekutrecht.nl.

Voor meer informatie check onze website: www.demuziekfabriekutrecht.nl.

Voel je vrij deze vacature door te sturen naar vrienden of bekenden waarvan je denkt dat zij interesse hebben.