Corona update: v.a. 11 mei weer privé les in deMuziekFabriek!
Vanaf 11 mei kunnen er weer (aangepaste) privé lessen gegeven worden in deMuziekFabriek! Hoe en wat lees je hieronder in ons protocol. Mocht je vragen hebben over jouw lessen, mail ons of jouw docent dan gerust!


Corona protocol deMuziekFabriek - privé lessen. Geldend v.a. 11 mei 2020

We zijn blij te kunnen mededelen dat op basis van de eerste versoepelde maatregelen de privélessen aan kinderen, jongeren en volwassenen weer van start kunnen gaan in de week van 11 mei. Op dit moment mogen er helaas nog geen duo lessen gegeven worden. Zodra dat wel mag, houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Om op een verantwoorde manier de eerste lessen te kunnen laten starten, vragen we je om onderstaande punten goed door te nemen:

Hygiëne
We vragen je om de volgende maatregelen m.b.t. hygiëne zorgvuldig door te nemen:

Wat doen wij?
• Je mag van ons verwachten dat de docent in goede gezondheid de live lessen zal verzorgen en dus geen verkoudheidsklachten, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) vertoont.
• de piano’s, deurklinken en eventueel lessenaars en materialen zullen zorgvuldig en regelmatig gereinigd worden. In ieder geval ook aan het einde van iedere (les)dag.
• er wordt minimaal 1,5 meter (oftewel 1 piano) afstand gehouden tussen leerling en docent.
• in het geval van pianoles, zullen er 2 piano’s aanwezig zijn. 1 voor de docent, de ander voor de leerling. De piano voor de leerling wordt na iedere les gereinigd.

Wat doe jij als leerling?
• Als je verkouden bent of koorts hebt of als een gezinslid besmet is met het coronavirus verzoeken we je niet naar deMuziekFabriek te komen. We zullen de les dan voor zover mogelijk online voort(blijven) zetten.
• Ga zoveel mogelijk thuis naar de toilet
• Was je handen voor de start van de les. In ieder lokaal is een kraan en handzeep aanwezig. Gebruik voor het afdrogen papieren handdoekjes. Ook is er hygiënische handgel aanwezig waar eventueel gebruik van gemaakt mag worden.
• Hou minimaal 1 piano (oftewel 1,5 meter) afstand.
• Neem de rechter voordeur om binnen te komen als je les hebt in het midden lokaal van Odense of in het MuziekFabriek lokaal. Als de deur dicht is, bel je aan en zeg je je naam en voor welke docent je komt. De docent doet op afstand de deur voor je open. Loop vanuit daar naar je lokaal.
• Neem de linker voordeur als je les hebt in het hoek lokaal van Odense. Ook daar bel je aan als de deur op slot zit.
• kom zo goed mogelijk op tijd. De wachtruimte wordt niet gebruikt. Ouders van leerlingen vragen we om bijzonderheden of vragen, zo veel mogelijk vooraf via de mail of telefonisch te stellen.

Brengen en halen
Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen het gebouw betreden, verzoeken wij om kinderen tot aan de (rechter) voordeur van deMuziekFabriek te brengen.

De wachtruimte van deMuziekFabriek evenals de foyer beneden zullen niet in gebruik genomen worden.

Leslokaal
De lessen zullen de komende tijd plaatsvinden in andere lokalen dan je gebruikelijke leslokaal. We zullen de lessen gaan verzorgen in 3 grote lokalen op de 1ste verdieping. Jouw docent licht je hier over in.

Lestijden en rooster
Om elkaar in het gebouw zo min mogelijk tegen te komen, zullen de lestijden iets worden aangepast.
Zo zullen de lessen 5 min ingekort worden om ervoor te zorgen dat leerlingen elkaar niet onnodig hoeven te passeren en om de docent de ruimte te geven alles te reinigen.

Contact met je docent & lestijd
Het kan zijn dat jouw lestijd iets anders is dan voorheen. Dat komt omdat de lokalen die nodig zijn om op een verantwoorde manier les te geven, niet ten alle tijde beschikbaar zijn. De docent communiceert dit zelf met jou en probeert samen tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Het kan zijn dat dat betekent dat er eventueel toch nog online lessen gegeven blijven worden.

Eventuele vragen, opmerkingen of bijzonderheden kunnen via de mail of telefonisch aan de docent worden doorgegeven.