corona maatregelen vanaf 25 januari 2022
Hier vind je alle nieuwste maatregelen.


Corona protocol de MuziekFabriek vanaf 25 januari 2022

De MuziekFabriek is weer open en we kunnen jullie weer in het echt zien! Er zijn nog wel een paar maatregelen. Vandaar dit protocol. Lees het rustig door, zodat je altijd weet hoe iedereen zo gezond mogelijk op les kan blijven komen. Dank je wel voor jullie medewerking! 

Basis maatregelen

  • We houden weer 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • We schudden nog geen handen.
  • Bij binnenkomst van de MuziekFabriek, vragen we iedereen om de handen te ontsmetten.
  • In alle ruimtes is mechanische ventilatie aanwezig. Deze staat altijd aan tijdens jouw les, en voert vuile lucht af en schone lucht aan. 

Corona toegangsbewijs
Culturele instellingen voor amateurkunst zijn verplicht om alle volwassenen een corona toegangsbewijs te vragen (QR-code). Dit zijn bibliotheken, muziekscholen, theaters, etc. 

Dat betekent dat we iedereen boven de 18 jaar, bij iedere les zullen vragen om zijn of haar QR-code. De docent zal deze scannen voor aanvang van de les. 

Mondkapje
Iedereen vanaf 13 jaar dient een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes. Hieronder vallen de gangen en wachtruimte. Zodra je in op een vaste plek zit, mag het mondkapje af. 

Blijf thuis bij:

  • corona gerelateerde klachten
  • verkoudheidsklachten, zoals veel hoesten en niezen, neusverkoudheid of een loopneus (zowel met als zonder koorts).

Twijfel je? Blijf thuis en neem contact op met je docent.

De les kan dan in overleg met de docent online worden gevolgd. Bij groepslessen, kan in overleg ook een opname van een andere les worden gestuurd.

Heb je klachten, maar ben je negatief getest? Laat het weten aan de docent, in de meeste gevallen kun je gewoon naar de les komen.

Wat te doen bij een corona besmetting?

  • Ben je als cursist (van een groeps- of privéles) positief getest op corona, meld dit dan direct bij je docent en blijf thuis.
  • Ben je beschermd tegen corona (minder dan 8 weken geleden besmet geweest of volledig gevaccineerd/ geboosterd) en in nauw contact geweest met de positief geteste cursist? Dan hoef je niet in quarantaine en mag je, als je geen klachten hebt, naar de volgende les komen.
  • Ben je ouder dan 18 jaar en niet beschermd tegen corona en in nauw contact geweest met de positief geteste cursist? Dan moet je wel in quarantaine. Neem contact op met de GGD en volg hun advies op.
  • Ontwikkel je klachten, laat je dan testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Weet je niet zeker of je kunt komen? Je kunt hierover altijd even overleggen met je docent. 

We wensen je een goede gezondheid en nog heel veel plezier met je muzieklessen.

Alvast bedankt!
Namens het management en het bestuur van deMuziekFabriek,

Jan-Willem van Ginkel
voorzitter van het bestuur