Corona maatregelen per 6 november 2021
Hier lees je alle huidige geldende maatregelen per 6 november 2021


Corona protocol deMuziekFabriek v.a. 6 november 2021

Wat zijn we ontzettend blij om jullie allemaal nog steeds in het echt te kunnen zien! Nu de maatregelen weer aangescherpt zijn, veranderen er bij ons ook een aantal zaken. Vandaar dit protocol. Lees het rustig door, zodat je altijd weet hoe iedereen zo gezond mogelijk op les kan blijven komen. Dank je wel voor jullie medewerking! 

Huidige geldende maatregelen

  • We houden nog steeds afstand tot elkaar.
  • We schudden nog geen handen.
  • Voor aanvang van de les, vragen we iedereen om de handen te ontsmetten.
  • In alle ruimtes is een mechanische ventilatie aanwezig. Deze staat altijd aan tijdens jouw les, en, voert vuile lucht af en schone lucht aan. 

Mondkapje

Iedereen boven de 18 jaar dient een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes. Hieronder vallen de gangen en wachtruimte. In het leslokaal mogen de mondkapjes af.

Corona toegangsbewijs

Culturele instellingen voor amateurkunst zijn verplicht om alle volwassenen een corona toegangsbewijs te vragen (qr-code). Dit zijn bibliotheken, muziekscholen, theaters, etc. 

Dat betekent dat we iedereen boven de 18 jaar, bij iedere les zullen vragen om zijn of haar qr-code. De docent zal deze scannen voor aanvang van de les.

Wel of niet naar de les?

Nog steeds geldt: met corona gerelateerde klachten blijf je thuis.

  • Bij verkoudheidsklachten zónder koorts, benauwdheid en veel hoesten, zoals neusverkoudheid, loopneus en sporadisch niezen, mag je wel naar de les komen
  • Bij klachten mét koorts, benauwdheid en veel hoesten of niezen, blijf je thuis.

De les kan dan in overleg met de docent online worden gevolgd. Bij groepslessen, kan in overleg ook een opname van een andere les worden gestuurd.

Wat te doen bij een corona besmetting?

  • Als er een corona besmetting is geconstateerd in een groep of tijdens een les, wordt dit direct gemeld bij de betreffende docent
  • De eventuele groepsgenoten- en de docent hoeven, niet in quarantaine*. 
  • Eventuele groepsgenoten- en de docent mogen zonder klachten de volgende les gewoon komen. 
  • Als er wel klachten zijn, laat de docent en eventuele groepsgenoten zich testen en blijven ze thuis tot de uitslag bekend is. 

*zie hiervoor ook: https://lci.rivm.nl/covid-19-nauwe-contacten

Weet je niet zeker of je kunt komen? Overleg dit dan even met jouw docent. We wensen je een goede gezondheid en nog heel veel plezier met je muzieklessen bij ons!