over Timothée

Timothee Busch komt uit Frankrijk en is begonnen met cello spelen toen hij pas vijf jaar oud was. Hij woont inmiddels al tien jaar in Nederland. Timothee heeft zijn bachelor en master afgerond aan het Utrechts conservatorium. Tijdens zijn studie speelde hij op festivals en nam hij deel aan masterclasses in Zweden, Duitsland, Frankrijk, Spanje en England. Timothee geeft door heel Nederland concerten met verschillenden ensembles en orkesten waaronder het Arcadië Trio. Hij is tevens is lid van het Ciconia Consort, een strijkorkest uit Den-Haag.

Naast zijn optredens is Timothée een ervaren docent die al jaren les geeft aan volwassenen en kinderen op o.a Muziekschool Zeewolde, het Kunstpunt in Gouda, het Utrecht Centrum voor het Kunsten en uiteraard deMuziekFabriek.
Ook is hij cello docent bij het programma “The Resident” waar instrumentale les wordt geboden aan kinderen uit de Haagse “achterstandswijken”.

Wil je les van Timothée?
Volg privé- of duoles Cello op dinsdag. Eens per maand geeft Timothée ook lessen strijkensemble. Hier kan je in meespelen met cello of viool. Als je geen les hebt bij deMuziekFabriek, maar hier wel aan mee doen, neem dan contact met ons op voor het instapniveau.