Over Sophieke

Hoi, ik ben Sophieke en al van kinds af aan maak ik met heel veel plezier muziek. Het brengt me bij m’n gevoel. Ik zing graag en startte op achtjarige leeftijd met pianoles en enige tijd later ben ik ook met vioolles begonnen. Het werd mij al gauw duidelijk dat ik later graag met kinderen wilde werken. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding AMV (Algemene Muzikale Vorming) aan het Hilversums Conservatorium gevolgd. Na vijftien jaar leservaring als muziekdocent in het basisonderwijs heb ik vervolgens in 1997 ook de applicatiecursus Muziek op Schoot afgerond.

Inmiddels geef ik al ruim twintig jaar muziekles aan peuter- en kleuterklassen in het Kunstencentrum Nieuwe Vaart (regio Utrecht-West). Daarnaast geef ik ook met veel plezier les op een kinderdagverblijf en aan mensen met een beperking bij zorgorganisatie Reinaerde. Meer informatie hierover kun je vinden op mijn website Peutermuziek Utrecht.

Met (jonge) kinderen werken is heel inspirerend. Peuters reageren op een hele eigen en unieke manier op muziek. Ik vind het heel verfrissend, altijd vrolijk en eigenlijk nooit hetzelfde. Het maakt me blij om met een creatieve fantasievolle manier met kinderen om te gaan en door muziek samen plezier te hebben.

Sophieke, docent Peutermuziek in de Bieb bij deMuziekFabriek

Lessen die ik geef bij deMuziekFabriek:

Dreumes- en peutermuziek in de Bieb – Kinderen