Over Rosemerijn

Rosemerijn verhuist in 2012 van het platteland uit de Achterhoek naar Utrecht, om daar te studeren aan het conservatorium. In 2017 zal ze de opleiding Docent Muziek afsluiten en beginnen aan een nieuw avontuur; het verdiepen in de muziekwetenschap.

Sinds haar negende speelt ze viool, en omdat ze niet van de piano kon afblijven in het ouderlijk huis, ging ze een jaar later ook op pianoles. Afgelopen jaren heeft ze gezongen en gitaar gespeeld in het meidentrio ‘The Beans’, waarvoor zij zelf ook graag driestemmige deuntjes schreef en arrangeerde.

Naast de pianolessen, AMV-lessen, singer-songwriterworkshoppen die ze heeft gegeven, is Rosemerijn is sinds 3 jaar dirigent van de cantorij van het Witte Kerkje te Huis ter Heide en valt zij soms in voor collega dirigenten. Tijdens haar opleiding kwam Rosemerijn in aanraking met het vak koordirectie. Nooit had zij gedacht dat samenzang en het leiden van een groep zingende mensen, zoveel positiefs teweeg zou kunnen brengen. Vorig jaar sloot zij het vak koordirectie af, met een vierstemmig zelfgeschreven koorstuk. In een paar uur leerde zij middelbare scholieren en medestudenten het lastige, maar interessant koorstuk aan.

Rosemerijn hoopt aankomende jaren alle facetten van muziek te kunnen delen, en daar speelt het koor van de MuziekFabriek een grote en belangrijke rol in.

Wil je komen zingen bij het koor van deMuziekFabriek?

Rosemerijn dirigeert het koor van deMuziekFabriek op maandagavond.