Over Esther

Esther Pantekoek, geboren in het Zuid-Hollandse Noordeloos, speelt tijdens haar jeugd al meerdere instrumenten. Ze begint met piano, neemt de gitaarlessen van haar zus over en speelt bij de fanfare een aantal jaar hoorn. Het is daarom niet gek dat ze voor een muzikale opleiding kiest en in 2004 afstudeerst als muziektherapeut. Op dat moment geeft ze al af en toe pianoles.

Ze gaat werken als muziektherapeut in revalidatiecentrum de Hoogstraat  en op de mytylschool, beide in Utrecht. Daar komt ze er achter dat ze het lesgeven nog leuker vindt dan het werken als therapeut en ze besluit via Codarts, het conservatorium  te Rotterdam, haar diploma tot docerend musicus te behalen.

Omdat het lesgeven haar zo goed bevalt, start ze met de Pabo. Zo heeft ze  in 2009 ook haar diploma tot leerkracht in het basisonderwijs op zak en behaalt ze in 2016 haar diploma als Muziek op Schoot docent.

Esther werkte ruim 10 jaar als muziekdocent op Mytylschool Ariane de Ranitz, waar ze regelmatig samen werkte met Ruud van der Wel van My breath my music.  Later kwam daar ook de Mozarthof in Hilversum bij, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daarnaast breiden haar werkzaamheden zich uit met het geven van lessen Muziek op Schoot en de belevingsconcerten Patatje Gezond en Zeebenen. Deze concerten zijn (samen met Klaaske Kamp van Feest op Wielen) geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking, maar zijn ook zeer geschikt voor kinderen uit het regulier onderwijs, tot ongeveer 6 jaar.

Momenteel verzorgt Esther, naast haar organisatorische- en directionele taken, met heel veel plezier verschillende lessen en cursussen bij de MuziekFabriek, met een specialisatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ook is zij de schrijfster van het boek Wakker met een Wijsje; een feestelijk doeboek over opgroeien met muziek voor kinderen van 0-4 jaar.

Wil je les van Esther?
Volg privé- of duoles piano op woensdag.
Voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar geeft Esther de cursus Muziek op Schoot, op woensdag- en vrijdagochtend.
Neem contact met ons op als je meer wil weten over aangepaste muzieklessen voor leerlingen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

"Ik vind pianoles bij Esther supersonischmegacool omdat ik van Esther zelf leuke liedjes mag meenemen of uitkiezen en ik van muziek houd. "

~ Fenne, 11 jaar