Over Esther

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met pianoles, nam de gitaarlessen van mijn zus over en speelde bij de fanfare een aantal jaar hoorn. Het is dan ook niet zo gek dat ik voor een muzikale opleiding koos en in 2004 ben afgestudeerd als Muziektherapeut. Op dat moment gaf ik ook al af en toe pianoles. Ik ben in Utrecht gaan werken als muziektherapeut in revalidatiecentrum de Hoogstraat en op de mytylschool. Daar kwam ik erachter dat ik lesgeven zo leuk vind dat ik via Codarts, het conservatorium in Rotterdam, mijn diploma tot Docerend Musicus heb behaald. Vervolgens ben ik ook nog met de Pabo gestart en in 2009 mijn diploma Leraar Basisonderwijs in ontvangst genomen. In 2016 heb ik daar nog een diploma als Muziek op Schoot docent aan toegevoegd.

Ruim 10 jaar heb ik als muziekdocent op Mytylschool Ariane de Ranitz gewerkt, waar ik regelmatig samen werkte met Ruud van der Wel van My breath my music.  Later kwam daar ook de Mozarthof in Hilversum bij, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daarnaast ben ik ook lessen ‘Muziek op Schoot’ gaan geven en de belevingsconcerten ‘Patatje Gezond’ en ‘Zeebenen’. Deze concerten zijn (samen met Klaaske Kamp van Feest op Wielen) geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking, maar zijn ook zeer geschikt voor kinderen uit het regulier onderwijs, tot ongeveer 6 jaar. Ook bracht ik het boek uit ‘Wakker met een Wijsje’, een feestelijk doeboek over opgroeien met muziek voor kinderen van 0-4 jaar.

Naast mijn organisatorische- en directionele taken verzorg ik met heel veel plezier verschillende lessen en cursussen, met een specialisatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Neem vooral contact met ons op als je meer wil weten over aangepaste muzieklessen voor leerlingen met een beperking.