Over Chiara

Ik ben Chiara en geef sinds augustus 2022 pianoles bij deMuziekFabriek. In 2003 studeerde ik af in de richting Klassiek Piano aan het Niccolò Piccinni Conservatorium in Bari (Italië). Tijdens mijn studie speelde ik met regelmaat samen met andere muzikanten in kleine ensembles. Dat vond ik het leukste! Na het afronden van mijn opleiding ben ik begonnen met het geven van privé pianoles aan mensen van verschillende leeftijden en niveaus. Voor de liefde ben ik naar Utrecht gekomen en ben ook hier pianoles gaan geven.

De piano lesmethode die ik kende beviel me niet helemaal en ik wilde mijn stijl van les geven veranderen. Daarom heb ik de cursus Muziek als Vak over de Kodály-werkwijze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gevolgd. Hier heb ik een creatieve en leuke manier van lesgeven ontdekt. Met kinderen gebruik ik ook graag spel en zang, zodat zij spelend kunnen leren. Ook de lessen met volwassenen zijn zo gevarieerd mogelijk.

Vanwege mijn achtergrond is de basis van mijn lessen klassiek, maar niet beperkt tot het klassieke repertoire. Sinds ik een dochter heb, hou ik er ook van om te improviseren (met haar of alleen) en speel ik muziek waarvan ik nooit had gedacht dat ik die zou spelen (Disney-liedjes bijvoorbeeld). Ik laat me dus ook leiden door de wensen, het karakter en de leeftijd van mijn leerlingen. Boven alles wil ik mijn studenten er altijd aan herinneren waarom ze ervoor hebben gekozen om een muziekinstrument te leren spelen en met plezier muziek te maken. Niks leukers dan het enthousiasme van studenten te zien wanneer ze eindelijk iets kunnen spelen (nadat ze misschien hebben gezegd dat het te moeilijk is).