Samenspel groep
Muziek maken is leuk, en nog veel leuker om dat samen te doen! Zit je op de basisschool en vind je het leuk om samen muziek te maken? Meld je dan aan. Ieder instrument is welkom!


Samenspel groep

Nieuw: samenspel groep! 

Muziek maken is leuk, maar nog leuker samen! In de samenspel groep ga je samen spelen met leeftijdsgenoten. Het maakt niet uit welk instrument je speelt, als je maar een klein beetje ervaring hebt. Je kan deze cursus goed volgen naast je privé lessen. We maken twee groepen, er is een groep voor leerlingen uit de (basisschool) groepen 1 tot en met 4 en de tweede groep is voor leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. En als je in blok 1 meegedaan hebt met de cursus Ukelele voor kinderen. Dan kun je in blok 2 heel goed aansluiten bij deze samenspel groep!

In deze cursus wordt gewerkt vanuit de Kodaly gedachte. Onderaan deze pagina vind je een korte video met uitleg over deze methode. Je gaat werken aan je muzikale gehoor om zo samen te leren spelen. We gebruiken geen bladmuziek in de les, je hoeft dus (nog) geen noten te kunnen lezen. Je krijgt de liedjes wel mee naar huis om thuis verder te oefenen. Plezier staat centraal! Eigenlijk zoals altijd bij deMuziekFabriek en bij muziek maken. In een klein groepje leer je naar elkaar te luisteren en leren spelen op gehoor. We gaan zingen, bewegen en natuurlijk spelen.

Meedoen kan met elk instrument! Op de piano, je cello, ukelele, gitaar, viool of op een blaasinstrument. Ook als je nog geen les hebt bij deMuziekFabriek, ben je van harte welkom. En dus ook als dit instrument niet als (privé)les wordt aangeboden bij ons.

overige informatie

Seizoen 2019 – 2020
ivm het coronavirus zijn alle cursussen tot nader bericht uitgesteld. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe startdata via de website en onze socials. Aanmelden dan uiteraard wel al.
Bedankt voor je begrip en sterkte in deze tijd. 

Blok 3
Maandag: 6, 20 april, 11, 18, 25 mei, 8, 15, 22, 29 juni, 6, 13 juli
6 april is een proefles!

In het nieuwe jaar gaan we van start met deze nieuwe cursus! De cursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers. De groepen bestaan uit maximaal 8 leerlingen.
Voorafgaand aan de cursus is er altijd een proefles.

Groepen & dagen
Blok 3 april: Groep 5 – 8, maandag 16:30 – 17:15

Docent
Conny de Vries

Kosten
€ 115,- per cursus van 11 lessen
€ 10,- voor een proefles. Volg je na de proefles het hele blok? Dan is de proefles gratis.

Locatie
Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148

Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op onze website. Plaats bij opmerkingen welk instrument je kind speelt. Het is ook handig als je omschrijft hoeveel ervaring hij/zij heeft.

 

"Je kunt een liedje op je gehoor pas leren spelen op een instrument als je het lied kent. Daarom zullen we naast spelen ook zingen, bewegen en luisterspelletjes doen. "

~ Conny de Vries, docent

cursusdata 2019 - 2020

Er is dit jaar een blok van elf lessen voor de cursus Samenspel groep voor kinderen: in april – juni.

Elk blok starten we met een proefles. Wanneer je het gehele blok volgt, is de proefles gratis.

Blok 3
Maandag: 6, 20 april, 11, 18, 25 mei, 8, 15, 22, 29 juni, 6, 13 juli
6 april is een proefles!